Dit is het blog van de schrijvers Manawyddan en Daan. We zijn nu aan het schrijven aan het boek De Green Archers (werktitel), dat het eerste deel van de gelijknamige serie zal worden.
Plaats onder de berichten gerust een reactie.


zaterdag 7 september 2013

(Week 36) Voorproefje!

Dit is een voorproefje uit het boek, uit hoofdstuk 17. Later zullen er meer volgen.

Celebrin had intussen het wak een stuk groter gemaakt, en hij ging door met het ijs te breken door er met zijn hoefjes tegen aan te schoppen en er met zijn hoofd tegenaan te beuken. Dao keek paniekerig om zich heen. Wie moest hij nou helpen en wat kon hij doen om paard en berijder uit het ijswater te halen? “Help eerst Celebrin uit het water. Ik hou het nog wel even vol.” Zei Mana terwijl hij zich krampachtig vasthield aan de rand van het wak. Dao dacht snel na. Als eerste moest hij zorgen dat Rayo van het levensgevaarlijke ijs af kwam voordat die er, net als Celebrin, ook doorheen zakte. Hij pakte hem beet bij zijn halster en leidde hem een eind van het wak vandaan, zodat het zwakke ijs daar het niet zou begeven. Maar hij ging niet te ver, want hij wist niet wat het ijs hem daar zou brengen. Gelukkig lukte het hem om veilig met Rayo bij een boom te komen, want hij wist zeker dat er daar geen ijs meer zou zijn. Snel liep hij terug naar het wak. Celebrin had het ijs al zo ver gebroken dat hij al op de drassige en modderige grond onder het water kon staan. Hij hoefde nog maar een klein stukje te breken, en Dao liep naar hem toe, trok zijn zwaard en stak het diep in het ijs, zodat het in hele kleine stukjes brak. De weg naar de oever was nu vrij en Dao pakte Celebrin bij zijn halster. Hij trok het vermoeide paard op het droge en die viel meteen door zijn benen. Hij legde zijn kop op de grond en pufte uit. Vanaf de boom waar Dao hem gezet had kwam nu Rayo aangelopen, die troostend met zijn neus tegen Celebrins flank drukte.

Heb je vragen over wie wie is, heb je een foutje gezien of vond je het gewoon een leuk stukje en wil je dat delen? Laat dan hieronder een reactie achter.

2 opmerkingen: