Dit is het blog van de schrijvers Manawyddan en Daan. We zijn nu aan het schrijven aan het boek De Green Archers (werktitel), dat het eerste deel van de gelijknamige serie zal worden.
Plaats onder de berichten gerust een reactie.


woensdag 7 augustus 2013

Hoe wij ons boek schrijven

We werken voornamelijk achter de computer, in de cloud. Dat is behoorlijk handig, want op die manier kunnen we makkelijk contact houden en meteen zien wat de ander gedaan heeft.

Google Drive
Het hele boek staat op de servers van Google Drive. Dat het nou bij iemand anders op de server staat is misschien een beetje riskant, maar het heeft één heel groot voordeel: je kunt tegelijk aan een document werken, en allebei zien wat de ander op dat moment doet. En wat je gisteren gedaan heeft, staat er meteen op. Verder kun je chatten binnen het document, en op die manier overleggen.

Google Hangouts
Deze dienst is ook van Google. We gebruiken het om te chatten buiten het document. Het grote voordeel van Hangouts is ook dat je kunt videochatten. Dan kunnen we gewoon 'normaal' met elkaar praten en hoeven we niet alles moeilijk te typen. Ook kun je binnen Hangouts aan documenten in Drive werken, maar dat hebben we nog niet uitgeprobeerd.

Trello
Trello hebben we pas sinds kort in gebruik, en ook nog niet echt goed geprobeerd, maar het eerste opzicht bevalt ons wel.
Je kunt op een bord verschillende lijsten hangen en daar dan kaarten 'opprikken'. Daarin zet je dan wie welk hoofdstuk schrijft, enzovoort. Bijzonder handig voor dit soort dingen, aangezien je ook een bord kan maken voor een 'organisatie'.

Het schriftje
Maar ja, je kunt natuurlijk niet altijd van het internet gebruik maken. Daarom schrijven we dan gewoon in een schriftje, en spreken we af wie welk deel doet. Dan beginnen we met de laatste zin die op Drive staat en typen we het met de hand geschreven stuk in. Zo kunnen we ook zonder internet werken, bijvoorbeeld in de bus naar school of in de pauze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten